SECTIONALE POORTEN IN HOUT OF ALUMINIUM, ZOALS U ZE WENST

Onze op maat gemaakt en van a tot ze in eigen beheer geproduceerde sectionaalpoorten bieden als belangrijk voordeel dat ze in een brede waaier van projecten kunnen worden toegepast. Een aluminiumpoort leent zich perfect voor eigentijdse of futuristisch ogende projecten. Onze houten garagepoorten leunen dan weer aan bij een traditionele of landelijke stijl. Al kiest u natuurlijk nog altijd zelf welke garagepoort uw voorkeur geniet. Onze poorten zijn verkrijgbaar in alle courante kleuren, zowel de traditionele sectionale poorten als ons ander aanbod, van vlakke plaat, over hout, tot garagepoorten die verwerkt worden in de gevelbekleding.

Dat is de voornaamste reden waarom u kiest voor Idem Poorten. Al meer dan 28 jaar zijn wij dé specialist in sectionale garagepoorten. Van ontwerp, over productie, tot plaatsing. We onderscheiden ons op de markt door onze op maat gemaakte sectionaalpoort in hout, aluminium of een ander materiaal.

Onze toonzaal biedt u een prachtig overzicht van de mogelijkheden.

Kom onze geïnstalleerde garagepoorten bekijken

U vindt er diverse volledig geïnstalleerde, sectionale garagepoorten, zowel in hout als aluminium, en een uitgebreide collectie foto’s van referenties. Terwijl ons verkoopteam u hartelijk ontvangt met een drankje en u de nodige professionele informatie bezorgt, kunnen de kinderen zich uitleven in het ballenbad. Zo kan u op een rustige manier kennismaken met Idem Poorten. Bij Idem vindt u ongetwijfeld de garagepoort van uw dromen, handbediend of volautomatisch en in de door u gekozen kleur.

Idem Poorten staat voor ervaring, maatwerk, service en kwalitatieve afwerking van sectionale garagepoorten. Wij zetten de theorie om in de praktijk.

Welkom!

SMARTGARAGE

Idem gaat als dynamisch en up-to-date onderneming mee met de tijd. Mobiele bedieningen onderhoud van uw poort is anno 2017 perfect mogelijk. Met de smartGarage-app bedient u uw garagedeur, schuifdeur, industriële poort of draaihek gewoon vanaf uw smartphone of tablet.

Als mobiele oplossing voor een eenvoudige besturing of onderhoud, is de app volledig naar wens in te stellen. Gebruiksvriendelijk en individualiseerbaar door de eigen garage als achtergrondafbeelding te gebruiken, is dit handig en praktisch.

U kan meerdere poorten bedienen met één vingerbeweging. Verlichting en ontluchtingsfunctie zijn toegankelijk van op afstand. Onderweg bekijk je probleemloos de actuele status van de poort.

Het is individueel, het is eenvoudig, het kost niks en het is mee met zijn tijd. IDEM-Poorten levert maatwerk, praktisch en aan scherpe prijzen, voor een moderne look. De smartGarageapp en Idem zijn perfect compatibel.


ERVARING EN VAKKENNIS MAKEN HET VERSCHIL

De eerste werkdag van 2018 start vroeg bij Idem Poorten in Oudenaarde. Om 07.00 u. ’s ochtends, en bij amper een paar graden, ligt de bedrijvigheid al hoog wanneer de verschillende ploegen installateurs zich klaarmaken voor vertrek. Nieuwjaarswensen worden uitgewisseld maar rond 07.15 u. loopt de ‘koer’ letterlijk leeg. Een dag in het spoor van Nico en Maxim.

Kerkgate is een straat en helling in Mater, een deelgemeente van Oudenaarde. Het hart van de Vlaamse Ardennen en wielrennersterrein, al is daar op dit uur en bij deze temperaturen weinig van te merken. De snelheid en routine waarmee Nico en Maxim hun materiaal klaarzetten, verraadt dat ze dit nog gedaan hebben. “Na meer dan twintig jaar weet je hoe het moet”, lacht Nico. Maxim doet dit ondertussen ook al twee jaar. Goed voor zowat een poort per dag.

Kantelpoortje open, veren ontspannen en uit de hengsels lichten. Het gaat razendsnel. Het wat grovere geschut komt tevoorschijn, in de vorm van een koevoet en slijpschijf. De vaardigheid waarmee beide heren van Idem Poorten die hanteren is indrukwekkend. En het mag – of moet – gezegd: regelmatig worden borstel en vuilblik gebruikt. “Geen sporen nalaten, alleen twee nieuwe sandwichpoorten.” Nico en Maxim werken naast elkaar. Elk een poort. In canon, want het kader dat Maxim verwijdert, wil na dertig jaar graag nog wat langer blijven zitten. “Alleen kalmte kan je redden”, drukt Nico hem op het hart, terwijl hij zelf de eerste stukken van de nieuwe sandwichpoort begint uit te laden. Het is 08.33 u. en nog donker.

Stap per stap en zorgvuldig

“Het lijkt een eenvoudig bouwpakket, en in essentie werken we inderdaad gewoon stap per stap af”, legt Nico uit. Hij zegt er niet bij dat de ervaring en de vakkennis van de Idem-installateurs meer dan een troef is. De manier waarop hij de twee staande rails zet, illustreert het wel. “Dat zijn de belangrijkste elementen. Al de rest is aan te passen, maar die twee moeten perfect staan.” De waterpas komt eraan te pas. Vaak. Checken en dubbelchecken. “Perfect.” Het buizenkader wordt ter plaatse op maat gezaagd. Met de zaagmachine, niet met de slijpschijf. Zorgvuldig, om de verf niet te schenden. Deze mannen halen trots uit hun werk.

Looprails, dwarsligger, motor. Als je weet wat je doet, gaat het duidelijk snel. Kunde en stielkennis worden bij elke nieuwe stap gedemonstreerd. In tweevoud. De vier sandwichpanelen die het deurblad vormen, worden op hun plaats gezet en na een laatste test verdwijnen Nico en Maxim weer over de kasseien van Kerkrade. Zonder sporen na te laten. Misschien dat de renners in april beide Idem-poorten opmerken als ze over de kasseien denderen ...HOUT VERSUS ALUMINIUM